Chelsea har tre namn i åtanke för att efterträda Thomas Tuchel: Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino och Graham Potter. Den senare, som kommer att träffa Blues ägare Todd Boehly på onsdag, är favorit.

Chelsea har fått veta att de inte kommer att sparka Thomas Tuchel förrän efter förlusten mot Dinamo Zagreb i Champions League på tisdag. Enligt The Athletic väntade ledningen inte på tisdagens 1-0-förlust mot Dinamo Zagreb i Champions League för att besegla den tyske tränarens öde. Det är ingen tillfällighet att tre namn har dykt upp i sökandet efter hans efterträdare, bara några minuter efter det officiella tillkännagivandet om att den tidigare PSG-tränaren avskedats.

Zidane kommer inte att komma

De tre namnen i fråga, enligt uppgifter från Sky Sport Italia som bekräftats av Sky Sports? Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino och Graham Potter. Den första av dessa kommer utan tvekan att få Parisfansen att le, eftersom det verkar helt omöjligt att se dubbel-Z reagera positivt på Chelseas förfrågningar efter att ha sagt nej till PSG, som väntar på det franska landslaget. Särskilt som han upprepade gånger har medgett att han inte lockas av Premier League. Pochettino har däremot aldrig dolt sin önskan att återvända till England. Den före detta Tottenham-tränaren har varit arbetslös sedan han avskedades från PSG i somras, men kommer han att återvända till sin favoritliga? Han är ett av de lättaste målen. Och av goda skäl: enligt The Athletic letar Chelsea efter en långsiktig tränare. Och Poch”, som bevisade sitt värde i Tottenham genom att få en ung trupp att mogna, verkar ha de kvaliteter som krävs för att kunna hävda sig på lång sikt.

Potter, ledarnas prioritering

Den nuvarande sjätteplacerade klubben vill agera snabbt och utse en ny tränare “helst före nästa match” mot Fulham på lördag, skriver The Athletic. Pochettino, som är fri som en fågel, kommer troligen att vara redo. Men han kan vänta länge, eftersom Londonledarnas prioritet svarar på namnet Potter enligt Sky Sport Italia! Det rapporteras att ett möte mellan Chelseas ägare Todd Boehly och den engelske tränaren är planerat till onsdag eftermiddag. Det handlar inte bara om chefens namn, utan också om chefens namn. En summa som Blues uppenbarligen är redo att betala. Genom att skriva på för Chelsea skulle den 47-årige tränarens karriär få en ny dimension: första roller i ligan, upptäckten av Champions League och… konstant press. Han har ett svårt val framför sig. Men det är inte bara en fråga om Blues, det är också en fråga om att säga ja till Blues och riskera en snabb uppsägning som Tuchel, som vann Champions League för drygt ett år sedan. Eller säga nej och stanna i Brighton, med möjligheten att återgå till anonymitet om laget går dåligt?

With Tuchel, the mayonnaise was likely to turn.

Regardless of the identity of the new coach, this Chelsea team should quickly find a winning face. It should be remembered that the summer was turbulent, with many players recruited (€282 million for Fofana, Koulibaly, Cucurella, Sterling, Chukwuemeka, Aubameyang and Slonina) and some executives left (Lukaku, Werner, Rüdiger, Christensen and Marcos Alonso), and the mayonnaise has not yet taken. But with Tuchel, it could a priori turn.

 

 

In your opinion, which coach should Chelsea choose? Feel free to react and debate in th
“Add a comment” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here